• idag
  19 sep
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  20 sep
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  21 sep
  18°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  22 sep
  17°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  23 sep
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Oväntad pallplats för Nils Andersson

Crosskart
PUBLICERAD:
Under lördagen åkte MK Team Westoms Crosskartförare Nils Andersson till Flisas deltävling i NM, för att förbereda sig inför RallyX deltävling 5 som körs på banan senare i sommar. Utan större förväntningar lyckades Nils som enda förare gå obesegrad genom kvalet och med full pott starta i Pole Position i A-finalen.
Segrare Thomas Holmen, tvåa Aleksander Wiik, trea Nils Andersson.
Foto: Privat

Väl där blev det en stenhård kamp genom första kurvan där Nils kom ut som tredje bil, en plats som han sedan lyckades försvara fram till mål. En pallplats i Norska Mästerskapet mot hela den norska eliten får betecknas som ett lyckat genrep.

– Banan i Flisa är lite speciell och jag har inte tävlat här tidigare i Crosskart Extreme. Ambitionen var framförallt att lära mig banan och skaffa erfarenhet av att tävla här, men självklart när det är tävling så vill man prestera så bra som möjligt, säger Nils Andersson och fortsätter:

– Jag hittade bättre och bättre under dagen och i slutet var det riktigt bra tempo. Jag fick med mig banans svårigheter vilket var målsättningen, jag lärde mig vart man kan köra om och vart man kan bli omkörd. Nu tar jag med mig erfarenheterna härifrån och jobbar vidare för att hitta ytterligare förbättringar. Jag är lite förvånad att inga andra svenskar passade på att testa tävlingen här inför RallyX.

Nästa uppgift blir crosskart i Höljes i helgen.
Foto: Privat

Nu på fredag bär det av till Höljes för årets mest prestigefyllda Crosskarttävling i samband med Rallycross-VM. I Crosscar Star Challange utmanar tidigare mästare som till exempel Marcus Grönholm, Kenneth Hansen och Henning Solberg den svenska Crosskarteliten.

Så här jobbar AN med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.