Kristoffersson tog hem Gästabudstrofén

Publicerad:
Johan Kristoffersson flög fram på de sörmländska vägarna i Gästabudstrofén. Foto: Tony Welam

Johan Kristoffersson tog hem segern i överlägsen stil när SM-rallyt Gästabudstrofén avgjordes i Nyköping under helgen.

Kristoffersson tog hem elva av tolv sträcksegrar och var till slut drygt en minut före tvåan Patrik Flodin. Det är hans första seger på grus.

– Mitt tredje grusrally och första segern, då kan man pricka av det på listan också, säger han i ett pressmeddelande.

Kristoffersson fick en bra start redan under fredagskvällens två korta sträckor och hade några sekunder till godo på tuffaste rivalen Patrik Flodin. På tredje sträckan under lördagen gjorde Flodin en miss som ökade avståndet ytterligare.

− Där fick vi ett glapp ner till Patrik och kanske blev vi lite försiktiga på de följande sträckorna, menar Johan, som tappade enda sträcksegern till Mattias Monelius på SS 5.

Inför de avslutande sträckorna hade Kristoffersson och co-drivern Stig Rune Skjaermoen en ledning på 49,3 sekunder.

− Det är svårt att hålla igen, lika lätt att göra misstag då, tycker Johan, som bjöd publiken på full satsning även under de avslutande sträckorna.

På den tolfte och sista sträckan kom kanske rallyts tuffaste ögonblick för Kristoffersson och Skjaermoen.

− Jag gjorde ett litet misstag och skulle korrigera linjen, men vi kom lite långt ut, säger Johan, som hjälpte sörmlänningarna med dikesslåttern innan han hittade spåret igen.

Trots det tog Kristoffersson hem även den sista sträckan och vann till slut rallyt med en dryg minut före Patrik Flodin. I och med segern klättrar Johan förbi Martin Berglund i SM-sammandraget, upp till andra plats, medan Patrik Flodin fortsatt är i topp.

− Nu blir det uppehåll i ett par månader innan nästa deltävling. Vi ska fortsätta utvecklingsarbetet på bilen; det finns en del kvar att göra, och jag har några saker att jobba på i min körning, säger Johan Kristoffersson.

Artikeltaggar

Johan KristofferssonNyköpingRallyStig Rune Skjaermoen

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare