Campingstol ger bästa publikplatsen på travet

Mera
PUBLICERAD:
Förra säsongen besöktes banan av cirka 1800 personer varje travkväll.
I år blir det fyra travkvällar vid den natursköna travbanan i Arvika.

– Vi välkomnar till en av Sveriges finaste säsongsbanor, där besökare i alla åldrar trivs, säger Andreas Slätt, Wermlands trafvarsällskap.

Banan vid Vik är perfekt för sommartrav med sin närhet till travovalen. Publiken har möjlighet att ta med sig campingstolar i gröngräset och se loppen från första parkett. 800-metersbanan ger god översyn i både kurvor och upplopp.

Besökarna hittar hit från hela länet och turisterna börjar också hitta ut till banan. Det finns även plats att stanna till med sin husbil eller husvagn under travkvällarna. Förra säsongen besöktes banan av cirka 1800 personer varje travkväll. För barnen finns lekområde med bland annat hoppborg.

– Det är härligt att kunna sitta ute och titta på loppen med en kopp kaffe i handen. Man hör hästarnas kraft och har bra koll på fältet. Serveringen ligger nära om man vill köpa sig hamburgare med dryck till. Helt enkelt ett bra sommarnöje, säger Christer Nordén som brukar ta med sambon på en sommarutflykt till Arvika.

Flera klassiska lopp körs dessa kvällar, bland annat under V64-tävlingarna den 5 juli som är Arvikabanans stora dag.

V64-tävlingarna den 5 juli är Arvikabanans stora dag.
Foto: Lennart Kihlman
Så här jobbar AN med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.