Här är årets kommunpristagare

Nyheter
PUBLICERAD:
Maja Karlsson är en av fem pristagare.
Foto: Jonas Klint
Arvika kommunpriskommitté har nu beslutet vilka som får årets kommunpris.

I år får fem stycken Arvikas kommunpris.

Det är:

• Lisa Almqvist, eller “Lisa på Vik” som hon kallas, som driver kiosk- och serveringsverksamheten åt både fotbollen och ishockeyn på Vik. “Hon driver serveringsverksamheten med stor entusiasm och är ett föredöme med sin stora ideella insats”, skriver kommunen i motiveringen.

• Arvikabandet Tribulation som under året fick en Grammis för årets bästa hårdrocksalbum. “De är förebilder för många unga Arvikabor med musikdrömmar”, skriver kommunen.

Hårdrocksbandet Tribulation prisas av Arvika kommun.
Foto: Ester Segarra

• Jössefors IK som i bygden pysslar med skidspår, is, fotboll och cykel och som anordnat en multiarena. “Ideellt arbete för att göra Jössefors roligare och trevligare att bo i”, skriver kommunen.

• Maja Karlsson som “kombinerar traditionellt hantverk med moderna uttryck och genom böcker, ateljé, webbutik och blogg och är en inspiratör för olika åldrar”. “Majas mamelucker” har blivit ett begrepp i stickvärlden och flera av hennes böcker har sålt mycket bra.

• Klässbolsbygdens utvecklingsgrupp. Kommunens motivering är “Stort engagemang för framtidstron i bygden har bland annat lett fram till att ett affärscenter i liten skala växt fram som ger en samlingspunkt på orten”.

Prisutdelning är planerad till september.

Klässbolsbygdens utvecklingsgrupp, som bland annat har rustat upp lanthandeln, får Arvikas kommunpris.
Foto: Linus Carle
Så här jobbar AN med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.