Tidemand sexa på Silverstone

Publicerad:
Pontus Tidemand gjorde under helgen ett gästspel i rallycross-EM och gjorde det oväntat bra. Foto: Christian Gustafsson

Pontus Tidemand gjorde ett gästspel på rallycross-EM i Storbritannien, och lyckades ta sig hela vägen till final där han blev sexa.

– Riktigt kul helg, säger han i ett pressmeddelande.

I väntan på nästa rallystart passade Pontus Tidemand på att få lite extra tid bakom ratten, efter att fått förfrågan av legendaren Per Eklund att köra en Volkswagen Beetle på Silverstone i Storbritannien.

Och kanske gick det oväntat bra för Tidemand, som efter kvalen var placerade på femteplats vilket gav honom plats i andra ledet i ena semifinalen. I semin körde han in på tredjeplats vilket innebar att han också fick köra final. Väl där blev dock motståndet övermäktigt. Tidemand slutade sist i finalen och blev slutlig sexa i Supercar ERX. Vann gjorde Robin Larsson före Thomas Bryntesson.

Pontus Tidemand blev sexa i Supercar ERX
Pontus Tidemand blev sexa i Supercar ERX Foto: Christian Gustafsson

– Det här har varit en riktigt kul helg. Jag är hur nöjd som helst med att vi kunde matcha fabriksbilarna såpass bra och faktiskt ta oss ända till final, med tanke på den hårda konkurrensen räknade jag inte helt med det, säger Pontus i ett pressmeddelande.

För Tidemand innebär helgen framför allt värdefull tid bakom ratten inför kommande VM-tävlingar i rally. Att han lyckades konkurrera med toppen är bara en bonus.

– Det har verkligen flutit på bra de här dagarna. Vi har byggt oss in i tävlingen, ändrat inställningar allteftersom och hittat rätt så vi kunde nagga på storfräsarna. Särskilt nöjd är jag med att sätta andratiden totalt i det andra kvalheatet och få känna att jag var med i spelet på riktigt. Dessutom är det alltid roligt och lärorikt att jobba med legender som Per Eklund och Tommy Kristoffersson, så det är jag tacksam för, säger Tidemand.

För Sondre Evjen, som kör i samma klass, blev det en tuff helg med respass direkt i kvalet. En brand i kabelsystemet tidigt i tävlingen gav följdverkningar under resten av helgen.

– Våra killar jobbade hela natten, med att byta ut sensorer och annat, men eftersom vi står i depån så går det inte att testa om vi har hittat rätt. Allt blir gissningar, säger stallchefen Tommy Kristoffersson i ett pressmeddelande.

Evjen är missnöjd, men ändå hoppfull om framtiden.

– När bilen fungerar har vi bra fart, så det lovar ändå gott, säger han.

Simon Olofsson i RX2 hade en tung helg och var placerad tia av elva i kvalet. Han åkte sedan ut i semifinalen.

För Simon Olofsson tog det stopp i semifinalen där han blev femma. Totalt körde han in 34 mästerskapspoäng under helgen.
För Simon Olofsson tog det stopp i semifinalen där han blev femma. Totalt körde han in 34 mästerskapspoäng under helgen. Foto: Christian Gustafsson

Artikeltaggar

MotorsportPer EklundPontus TidemandRobin LarssonRX2Simon OlofssonStorbritannienThomas BryntessonTommy Kristoffersson

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare