Riksdagsman reagerar på bränderna längs med järnvägen

Politik
PUBLICERAD:
Den moderata riksdagsmannen Pål Jonson reagerar starkt på det faktum att det inträffat nya banvallsbränder i bland annat Nykroppa i Värmland

– Det är totalt oacceptabelt att dessa banvallsbränder i Värmland ska få fortsätta år ut och år in. Tågbolagen och Trafikverket måste ta sitt ansvar och lägga väsentligt större kraft på det förebyggande arbetet. Räddningstjänsten är redan hårt ansträngd som det är och människor som bor utmed banvallarna har rätt att kunna känna sig trygga säger Pål Jonson som är ledamot i försvarsutskottet, som har ansvar för räddningstjänstfrågor

– Jag kommer nu att lyfta denna frågan igen med infrastrukturministern så han får redovisa vilka åtgärder som vidtagits samt förklara vilka ytterligare åtgärder som han anser behöver vidtas. Det får helt enkelt inte fortsätta på det här sättet år ut och år in avslutar Pål Jonson (M).

Så här jobbar AN med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.