Nils redo för RallyX-premiären

Publicerad:

Crosskartföraren Nils Andersson gjorde det bra i Supercupen på hemmabanan och självförtroendet är på topp inför RallyX-premiären i Höljes till helgen.

– Jag hade höga förväntningar på hemmatävlingen i Arvika, men i en säsongspremiär med 46 startande och hela crosskarteliten på plats är det svårt att veta hur det skall sluta. Nu tappade jag segern på mållinjen, men att få stryk med 0.088sekunder och bli bästa svensk kändes som en seger efter en lite trög inledning på tävlingen. Vinterns förberedelser och hårda arbete ser ut att ha gjort nytta, säger Nils i ett pressmeddelande.

Tävlingen i Arvika var första deltävlingen i nystartade Supercupen, men nu till helgen startar allvaret då RallyX Nordic inleds i nordvärmländska Höljes.

Den regerande RallyX Crosskartmästaren från Arvika har med sig positiva minnen från förra årets tävling i Höljes.

– I Höljes körde jag förra året hem min allra första seger, efter att ha varit snabbast i samtliga kvalomgångar, semifinal och final. Banan passar både mig och crosskarten perfekt med sina snabba partier. Westombanan i Arvika är min egentliga hemmabana, men Höljes känns nästan lika hemma.

RallyX Nordic crosskartklass är en internationell serie som i år avgörs i Sverige, Norge, Danmark och Lettland.

Regerande mästaren Nils Andersson är förväntansfull inför RallyX-premiären till helgen.
Regerande mästaren Nils Andersson är förväntansfull inför RallyX-premiären till helgen.

Artikeltaggar

ArvikaCrosskartNils AnderssonRallyX

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare