Växelproblem stoppade Kristoffersson

Publicerad:
Johan Kristoffersson körde bra i Norge, men tvingades bryta på grund av växelproblem. Foto: Oliver Alfredsen

Johan Kristoffersson körde under helgen sin första rallytävling sedan februari. Växelproblem gjorde att han inte kunde blanda sig in i toppstriden.

Johan Kristoffersson gjorde under helgen grusdebut i det svårbemästrade rallyt i trakterna kring Kristiansand i Norge. Kristoffersson, som inte kört rally sedan februari, behövde en stund innan han hittade farten.

– Första tre sträckorna var det väldigt osäkert och stelt, men på fjärde började det att lossna och sedan var det riktigt bra på femte, sjätte och fram till problemen började på sjuan, säger Kristoffersson i ett pressmeddelande.

Kristoffersson fick inledningsvis lite skäll av co-drivern Stig Rune Skjaermoen.

– Han tyckte inte jag lyssnade på honom tillräckligt, men jag hade verkligen fullt upp med att koncentrera mig på körningen. Det var helt galet mycket luriga partier, med dolda stenar och bergsskärningar.

Kristoffersson växte in i tävlingen och på SS5 körde han i paritet med de bästa, inklusive teamkamraterna Ole Christian Veiby med co-drivern Jonas Andersson.

– Jag fick med mig stora lärdomar och framsteg idag och att kunna hålla lika hög fart som Ole Christian, som har kapacitet att vinna VM-rallyn, det får man vara nöjd med.

Inför de avslutande sträckorna hade Johan Kristoffersson chans att knipa andraplatsen i rallyt. Men då började växelproblemen. De lyckades lösa problemen provisoriskt, men inför sista sträckan kom felet tillbaka och då drog sig Kristoffersson och Skjaermoen tillbaka.

– Visst, jag är superbesviken att inte kunna ta striden med Anders Gröndal ända till slutet, men totalt sett har jag fått en perfekt förberedelse för Sydsvenska, säger Kristoffersson.

Ole Christian Veiby och Jonas Andersson vann tävlingen.

Tommy Kristoffersson, teamchef i Volkswagen Dealerteam Bauhaus kunde summera en lyckad helg för teamet.

– Det känns som Ole-Christian och Jonas verkligen har tagit ett stort steg på sin väg mot den absoluta världseliten i rally. Vi såg det redan i Rally Sweden och allt sedan dess fortsätter de på samma linje. Att sedan Johan och Stig Rune bitvis matchar det tempot är imponerande, så man kan bara njuta av att ha två absoluta toppenförare i teamet, säger han.

Artikeltaggar

Johan KristofferssonJonas AnderssonNorgeOle Christian VeibyRallyStig Rune SkjaermoenTommy Kristoffersson

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare