Andersson redo för premiär på hemmabanan

Publicerad:

Fjolårets crosskartmästare i RallyX-serien, 19-årige Arvikaföraren Nils Andersson, är redo för årets första crosskarttävling.

Efter att ha kört rally under vintern som förberedelse inför årets crosskartsäsong gjorde Nils ett inhopp i Timmy Hansens Crosskart under vinterserien i Åre, men är nu aktuell för säsongspremiär i Arvika.

– Rally innebär många mils körning i höga hastigheter, ett bra sätt att skaffa erfarenhet inför de intensiva och mer kompakta crosskarthelgerna, berättar Westomföraren.

I år kommer Nils att fokusera på prestigefyllda RallyX Nordic samt göra några inhopp i nystartade Supercupen.

En cup som tar sin början på Nils hemmabana, Westom, nu till helgen.

Med ett års erfarenhet av klassen siktar Nils högt i hemmatävlingen, men i det rekordstora startfältet är det tufft bara att lyckas ta sig vidare till finalen.

Hemmabana är alltid något speciellt och Nils hade stora framgångar på Westombanan förra året. I en jämn A-final slutade Nils tvåa i SM-deltävlingen efter att ha kört om svenska mästaren Viktor Andersson på sista varvet i finalen.

– Westombanan är kanske den mest utmanande banan i Sverige med flera tekniskt krävande partier. Den är snabb men ändå kurvig vilket inbjuder till omkörningar. Jag minns förra årets SM tävling då jag lyckades göra sju omkörningar, även om det naturligtvis är än bättre att ta starten och inte behöva köra förbi, berättar Nils.

Som regerande mästare i crosskartklassen blir det i år fullt fokus på att behålla titeln för Arvikaföraren. Med tre deltävlingar i Sverige, samt tävlingar i Norge, Danmark och Lettland blir årets serie den hårdaste hittills då RallyX Nordic inleds i Värmländska Höljes 18-19 maj.

– Det ska bli kul att tävla på Internationell mark med berömda banor som t.ex. VM-banan Bikernieki i Lettlands huvudstad Riga. Jag har aldrig tidigare varit så väl förberedd inför säsongsstarten, så jag ser verkligen fram mot en spännande säsong, säger Nils Andersson.

– Bilen är renoverad och jag har kört fler mil än jag gjort tidigare tack vare vinterns rallytävlingar. Jag vann förra årets tävling i Höljes, och jag hoppas kunna upprepa den bravaden om två veckor.

Westomföraren Nils Andersson är hoppfull inför premiären på Supercupen.
Westomföraren Nils Andersson är hoppfull inför premiären på Supercupen. Foto: Privat

Artikeltaggar

MotorsportNils AnderssonRackstadSupercupen

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare