Backyard Babies till Arvika

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Backyard Babies kommer till Olssons Brygga i augusti.
Foto: Claudio Bresciani/TT
Rockbandet Backyard Babies spelar på Olssons Brygga till sommaren.

Nässjöbandet Backyard Babies, med medlemmarna Dregen, Nicke Borg, Johan Blomquist och Peder Carlsson, har spelat tillsammans i 30 år och har bland annat släppt ett gäng album och turnerat tillsammans med legendarerna Guns N' Roses.

Nu släpper de snart sitt åttonde album “Silver & Gold” och under sommaren drar bandet ut på turné. Och då passar de på att komma till Arvika. Den 31 augusti gör bandet en spelning på Olssons Brygga.

– Efter alla dessa år av turnerande och musikskapande ihop älskar vi fortfarande det vi gör och vi hittar fortfarande nya musikaliska vägar att gå, säger Dregen i ett pressmeddelande.

Sångaren Nicke Borg fyller i:

– Denna gång samlades bandet under en kortare period och skrev det mest intensiva och vildsinta albumet hittills med klockrena texter och ikoniska riff.

Sedan tidigare är det klart att 2 Blyga Läppar, LBSB, Björn Rosenström, Victor Leksell, Stor och Moneybrother spelar på Olssons Brygga i sommar.

Så här jobbar AN med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.