Alvik vann måste-matchen

Basket
PUBLICERAD:
Alvik, med västvärmländska lagkaptenen Paula Juhlin, var illa ute efter den inledande förlusten mot Eos, men i onsdags kvitterade stockholmskorna till 1-1 i SM-kvartsfinalserien.

Efter förlusten på hemmaplan under helgen var man tvingade att vinna på bortaplan nu i onsdags för att inte säsongen skulle vara över. En utmaning som man tog på bästa sätt

Alvik tog, precis som den första matchen, ett tidigt grepp om matchen och gick in i den sista perioden med fem poängs ledning. Nu, till skillnad mot då, så avslutade man riktigt starkt och genom att vinna den sista perioden med 21-13 säkrade man också segern i matchen med 60-47.

I amerikanskan Janel McCarvilles frånvaro fick Paula Juhlin återigen dra ett tungt lass under korgarna – och blev återigen Alviks främsta returtagerska med elva returer.

I poäng räknat blev det sju poäng för Juhlin.

Den tredje och avgörande matchen mellan lagen spelas i Stockholm nu på lördag.

Paula Juhlin och hennes Alvik höll liv i kvartsfinalserien mot Eos genom att vinna onsdagens måste-match på bortaplan.
Så här jobbar AN med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.