Hoppa till huvudinnehållet

SSL-kontraktet i hamn för Linneas Karlstad

Publicerad:
Reporter Jonas Aspetorp
Jonas Aspetorp
jonas.aspetorp@arvikanyheter.se

Vårkänslorna för Karlstads innebandydamers del har mestadels handlat om en intensiv jakt på poäng och en oro för lagen under nedflyttningsstrecket.

En oro som dock Linnea Juhlin och hennes lagkompisar kunde avskriva i söndags.

– Det var en stor lättnad. Det har suttit långt inne, konstaterar Linnea.

De värmländska SSL-damerna förlorade förvisso, med uddamålet borta mot topplaget Täby, men när enda "hotet" nedifrån, Göteborg, samtidigt förlorade sin match mot Endre – så tappade de också möjligheten att kunna gå ikapp och förbi Karlstad.

Inför den sista omgången av SSL, då Karlstad ställs – just – mot Göteborg, så är avståndet lagen emellan ointagliga fyra poäng.

– Det skulle ändå vara otroligt skönt att vinna den och känna att vi har lite marginal.

Efter förluster i fyra av de fem senaste matcherna vore det nog också trevligt för självförtroendet.

Linnea tycker inte att Karlstad borde behöva oroa sig för nedflyttning överhuvudtaget.

– Det är klart det är frustrerande när vi hamnar där vi gör. Vi har glimtat till många stunder men det är de där sista bitarna som inte riktigt har ramlat på plats för oss.

25 spelade omgångar har gett 17 inspelade poäng, där segrarna har kommit mot de tre sämre placerade lagen i serien - men där man också radat upp en lång räcka uddamålsförluster.

– Vi hade väldigt tuffa matcher i början av hösten och början av våren och efter det har vi inte fått något riktigt flyt. Samtidigt tycker jag vi har spelat väldigt bra, speciellt i uppställt försvar men även i anfall, men vi har tappat bollar i fel lägen och det har straffat oss hårt.

Där finns det i alla fall hopp om en roligare säsong nästa år.

– Jag ser ser redan fram emot det.

Den andra västvärmländskan i SSL, Jenny Axelsson, har haft en betydligt behagligare resa med sitt KAIS Mora. Dalagänget har redan säkrat andraplatsen i serien och ett bra utgångsläge inför SM-slutspelet, med 64 inspelade poäng.

Linnea Juhlin och hennes Karlstad säkrade SSL-kontraktet i söndags, trots förlust i bortamatchen mot Täby.
Linnea Juhlin och hennes Karlstad säkrade SSL-kontraktet i söndags, trots förlust i bortamatchen mot Täby. Foto: Linus Carle

Artikeltaggar

InnebandyKarlstad IBF DamLinnea JuhlinSSL

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.