EM-guld till Mona Brorsson

Skidskytte
PUBLICERAD:
Mona Brorsson.
Foto: Heiko, Junge
Finnskoga IF:s Mona Brorsson tog under lördagen hem guldet i damernas sprint i skidskytte-EM.

Svenska lagkamraten Hanna Öberg var i ledningen fram till det andra och sista skyttet men dubbla bommar där öppnade upp för Brorsson.T ack vare perfekt skytte kunde värmländskan lägga ytterligare ett guld till samlingen då hon i torsdags också stod överst på prispallen efter mixedstafetten.

Efter ett starkt spurtvarv kunde till slut också Hanna Öberg bärga en medalj i form av en brons.

Redan i morgon väntar nya medaljchanser för Brorsson och Öberg då sprinten ligger till grund för söndagens jaktstart.

Så här jobbar AN med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.