Hoppa till huvudinnehållet

Stort intresse för Jössefors skidsatsning

Publicerad:

Jössefors IK förknippas inte främst med längdskidåkning. Men det kan det bli ändring på. Skidsektionen, som legat nere sedan 1990-talet, har nämligen startat upp igen och har uppemot 30 barn och ungdomar på träningarna.

– Det är väldigt roligt att det har växt så, säger Elin Balkåsen.

Jössefors IK hade en rad åkare från den egna klubben i Kölas allianslopp. Här är det Sofia Vilhelm som ska ge sig ut i spåren.
Jössefors IK hade en rad åkare från den egna klubben i Kölas allianslopp. Här är det Sofia Vilhelm som ska ge sig ut i spåren. Foto: Elin Larsson

Det spelas inte bara fotboll på Forshälla. Numera är det aktivitet även under vintersäsongen. En gång i veckan hålls det träningar som lockar uppemot 30 barn och ungdomar i åldrarna 4-13 år.

– Tanken var att vi skulle bredda motionsverksamheten i klubben. Jag sökte bidrag från skidförbundet så att vi kunde köpa in skidor för det var något som fattades. Det är viktigt att det finns för att man ska kunna vara aktiv. Nu har vi också nya kläder, säger Elin Balkåsen från Jössefors IK.

Det var hon som såg till att väcka liv i den sedan länge nerlagda skidsektionen och det är hon som håller i träningarna tillsammans med Daniel Kolberg.

– Många från fotbollen har hittat hit. Det har blivit en grej, ett gäng som ses varje vecka, som har ett intresse av skidor eller bara vill prova på.

Som mest har de 30 åkare i åldrarna 4-13 år. Som längst finns spår på sex kilometer till förfogande.

– Vi har inget elljus men det går bra med pannlampor, det ger fartkänsla istället. Målet är att vi ska ha fler träningar, ifjol hade vi två i veckan. I år är vi också med på tävlingarna i Skidkarusellen i Magnor.

Förra veckan kryllade det av längdåkare på Forshälla. Då skidade 100 lågstadieelever i Lilla Vasaloppet som arrangerades av Jössefors IK och Jössefors skola.

– Det var olika banor och de fick själva välja nivå, allt från Olof i “Frost” till Gustav Vasa. De flesta åkte mer än vad de behövde så det var lyckat. Om det är snö om ett par veckor ska vi ordna en nattvasa.

Några av de engagerade i Jössefors IK. Längst upp till vänster: Elin Balkåsen, Maryana Vilhelm, Magnus Bengtsson och Ted Koskinen. Nedre raden: Anna Erlandsson, Ida Erlandsson, Sofia Vilhelm, Ian Koskinen och Viktor Vilhelm.
Några av de engagerade i Jössefors IK. Längst upp till vänster: Elin Balkåsen, Maryana Vilhelm, Magnus Bengtsson och Ted Koskinen. Nedre raden: Anna Erlandsson, Ida Erlandsson, Sofia Vilhelm, Ian Koskinen och Viktor Vilhelm. Foto: Elin Larsson

Artikeltaggar

JösseforsJössefors IKLängdskidåkningSport

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.