Tredje segern för Arvidsson

Kampsport
PUBLICERAD:
Arvikakillen Gustav Arvidsson tog sin tredje seger av tre möjliga.
Foto: Privat
Arvikakillen Gustav Arvidsson, som bor, jobbar och tränar på ön Phuket i Thailand hela vinterhalvåret men som på somrarna tränar på Arvika Boxing Camp, gick förra tisdagen sin tredje match i karriären.

"Gus" som matchar för Big Ben Muaythai-gymmet i Thailand mötte Mehrad från Iran, som matchar för Phuket Top Team, i A-klass tungvikt med fem treminuters ronder med fulla muaythai-regler.

I första ronden rusade Mehrab på och slog slag, medan Gustav garderade sig bra, prickade låga sparkar och rundsparkade på armarna och revbenen. Han knäade bra på distans och knäade hårt i clinchen och hann också slå bra krokar och armbågar. En mycket bra rond.

I rond två syntes det att "Gus" tunga tekniker hade gett bra utdelning och Mehrab var inte lika på längre. Här var Gustav mer framåt, blandade slag och sparkar men framförallt knän och armbågar. Mehrab blev riktigt hårt träffad av allt, även snurrarmbågar och i clinchen hade han inget att sätta emot när Gustav kopplade toppgrepp. Precis innan gonggongen får han en räkning till åtta.

I rond tre fortsatte Gustav att skydda sig noga och vinna alla dueller, med slag uppföljda av knän och armbågar. En kombination av armbågar och knän fick ner Mehrab och ringdomaren stoppade matchen.

Det innebar den tredje segern, samtliga vunna nere i Thailand, för Gustav, som gick sin senaste match för lite drygt ett år sedan.

– Gustav sade att han kände ett stort lugn inför matchen, kanske på grund av bra förberedelser och att många vänner var på plats. Den här gången dansade han även Ramuay i ringen för att hedra sin tränare och sitt camp och det kändes väldigt bra, rapporterar Jakob Hallberg, tränare i Arvika Boxing Camp.

“Gus” dansar Ramuay inför matchen.
Foto: Privat
Så här jobbar AN med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.