Hoppa till huvudinnehållet

Arvika i bättre form

Publicerad:

Målet vara att vässa till vinterformen med en futsalsäsong. Att Arvika sedan gjorde det på ett bra sätt var en ren bonus.

Luis Reiborn är nöjd över Arvikas första futsalsäsong.
Luis Reiborn är nöjd över Arvikas första futsalsäsong. Foto: AN arkiv

Arvika slutade trea i serien på nio poäng efter tre segrar och två lite snöpliga walk over då Arvika tagit fel på speldatum. Vann gjorde Forshaga på 18, därefter Skoghall på samma poäng och sist kom Hertzöga. Poängen som Arvika gick miste om gjorde alltså ingen skillnad.

Näst sist låter kanske inte som något att vara belåten över, men är man nykomlingar i futsal ställer det saker i en annan dager.

– Det får vi ändå vara nöjda med. Forshaga och Skoghall är väldigt bra lag, säger Arvikas Luis Reiborn.

Målet var att slipa på vinterformen, och det har man gjort.

– Det har gett mer lugn i spelet och vi har blivit bättre. Det har varit en bra lärogrej och det har varit roligt att träna mot bra lag som tränar futsal.

Arvika avslutade säsongen med en av varje på bortaplan. En 1-3-förlust mot Skoghall. Mot Hertzöga blev det däremot vinst. Hertzöga reducerade till 3-2 när Arvikas Anton Tornkvist drog på sig ett rött kort men Arvika höll nerverna i styr och plussade på två mål till.

Artikeltaggar

FutsalSport

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.