Klartecken för omstridd detaljplan

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
En ny detaljplan för delar av Eda Glasbruk, som bland annat omfattar Eda Supermarket och den problematiska korsningen vid riksväg 61 i området, har varit föremål för stridigheter mellan närboende och Eda kommun.
Foto: Kerstin Herö
Eda kommun vann i Mark- och miljödomstolen i frågan om detaljplanen för Eda supermarket. Domstolen avslår överklagandena från de tio privatpersoner som menar att utvidgningen av handelsområdet kommer att innebära ett drastiskt ingrepp i deras boendemiljö.

Vill du läsa mer?

Du behöver en prenumeration för att läsa artikeln. En plusprenumeration kostar bara 1 krona första månaden, därefter 99 kr/månad. Ingen bindningstid.

Din prenumeration gäller tillgång till
Plus på alla NWT-gruppens sajter.

Välj annat erbjudande

Så här jobbar AN med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.