Klass 1-varning för snöfall

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Under natten mot måndagen gick SMHI ut med en klass 1-varning för Värmland gällande snöfall.

Varningen gäller måndagskvällen och natten mot tisdagen då det beräknas komma cirka 5-15 centimeter snö i länet.

Enligt prognosen från helgen ser måndagen ut att bli kall och halvklar till en början, men snö väntas redan under eftermiddagen.

– Det är lite kallare luft som tar sig in och det kan bli mellan 0 och minus 5 grader i norra Värmland. Sedan ökar molnigheten och det ser ut att bli snö i hela Värmland under måndagen, säger Gustav Åström, meteorolog på SMHI.

Så här jobbar AN med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.