Hoppa till huvudinnehållet

Futsalpremiär för oprövat Arvika

Publicerad:

Under helgen spelades den första omgången av det värmländska seriespelet i futsal för herrseniorer. I en serie med fyra lag återfanns debutanterna Arvika Fotboll.

-Det är många som är intresserade av att spela futsal och nu var det många som var lediga också, konstaterar Arvikas Luis Reiborn.

Arvika har haft med juniorlag i seriespel i futsal tidigare, men det här är det första laget i seniorsammanhang.

Debuthelgen bjöd på två matcher och två förluster.

-Rent spelmässigt gick det någorlunda men resultatmässigt var det inte bra.

Mot Forshaga i den första matchen blev det förlust med 1-2.

-De har tränat en hel del och kom ut starkt, men det jämnade ut sig. De har fått rätt så bra futsalresultat och var duktiga, men vi jobbade oss in i det.

Patrik Magnusson svarade för Arvikas mål i den matchen.

I match nummer två väntade Skoghall och där blev det förlust med 2-5.

-Där var det lite värre och det syns att det är ovant med vilka positioner och rörelser vi ska ha. Vi har ju egentligen bara gjort tre träningar med futsal, så det är sånt vi får lära oss.

Pierre Thunberg gav Arvika ett tidigt ledningsmål men efter det så var det Skoghall som kunde skörda framgångarna av ett effektivt kontringsspel på offensivt lagda västvärmlänningar.

-Vi vill ju framåt och göra mål och det gör att vi släpper till lite för mycket. Vi försökte göra som vi gör utomhus, rulla och äga boll så mycket som möjligt för att komma framåt, men det går inte riktigt att rulla på samma sätt inomhus.

Andres Parra svarade för det andra Arvikamålet i den matchen.

Chans till revansch

Utvärdering är det som gäller nu för att Arvika ska kunna komma ännu starkare till nästa omgång, som spelas i Kyrkebyhallen hemma i Arvika, den 16 december.

Där väntar, för Arvikas del, match mot Hertzöga och returmöte mot Skoghall.

Luis Reiborn och hans lagkompisar i Arvika spelade i helgen seriepremiär i den värmländska futsalserien.
Luis Reiborn och hans lagkompisar i Arvika spelade i helgen seriepremiär i den värmländska futsalserien. Foto: AN-arkiv

Artikeltaggar

FutsalLuis ReibornSport

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.