Kristoffersson gör gemensam sak med Kristensen

Motorsport
PUBLICERAD:
Johan Kristoffersson inleder nästa år som det anstår en mästare, som en av deltagarna i det årligen återkommande "Race of Champions".

Kristoffersson gör gemensam sak med dansken Tom Kristensen, den mest framgångsrike föraren någonsin i Le Mans 24-timmars, i ett Team Nordic i tävlingens nationscup.

-Jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka till Race of Champions för andra gången. Förra året var en trevlig erfarenhet med goda kamper före jag blev utslagen av Petter Solberg i semifinalen, så det här året är jag tillbaka för revansch. Det är en stor utmaning att tävla mot några av de bästa förarna i världen, men målet är ändå att komma upp på topp, säger Kristoffersson i ett pressmeddelande.

Race of Champions kommer att köras i Mexico City den 19-20 januari och de båda kommer bland annat att ställas mot förare som Formel 1-legenderna Sebastian Vettel och David Coulthard.

Tävlingen har arrangerats i över 30 år och lockar normalt förare från alla de större motorsporterna, som Formel 1, Nascar, Indycar, World Rally och RallyX.

Tvåfaldige världsmästaren Johan Kristoffersson är ute efter revansch i Race of Champions.
Foto: Tony Welam