Två lösa hundar gick till angrepp

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Två lösa hundar gick under onsdagseftermiddagen till angrepp mot flera hundar och minst en person vid Gamla Vägen i Koppom.

– Enligt det första samtalet vi fick in så hade hundarna angripit en mindre hund som var kopplad och på promenad med sin ägare. Den angripna hunden fick föras till en veterinär då den börjat blöda, säger polisens pressinformatör Christina Hallin.

Det första angreppet skedde vid 13.00-tiden. Efter det kom det in fler samtal från polisen om de två hundarnas framfart i Koppom.

– En kvinna ska tydligen ha blivit påhoppad, men blev inte skadad då hon bar tjocka kläder. Sedan har ett vittne hört av sig som sett hundarna hoppat på ytterligare en person, säger Hallin.

Hundarna var vid 15.30-tiden tillbaka inne i sin bostad tillsammans med ägaren.

Polisen kommer efter onsdagseftermiddagens händelser att skriva en anmälan gällande brott mot lag om tillsyn av hundar och katter samt vållande till kroppsskada.

Länsstyrelsen kommer också att informeras för ett eventuellt kommande beslut om omhändertagande av hundarna.

Så här jobbar AN med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.